Aclariment sobre el casal d’infants del Port de la Selva

Després de la carta publicada al periòdic Hora Nova el dimarts 3 de març de 2009 pel portantveu del grup PORT AM a on un cop més, fent gala del seu tarannà conciliador, carrega contra la gestió municipal, aquesta vegada amb l’excusa de donar les gràcies a la Roser Pinart.

Davant la poca rigoristat del seu escrit, i inclús d’algunes afirmacions de dubtosa veracitat, ens veiem en la necessitat de fer alguns aclariments: Cal explicar que el CAU ha estat el casal d’infants del poble des de fa gairebé 40 anys, però no el casal d’infants de l’Ajuntament. Si reculem en la història hauríem d’agrair a la societat civil i a la parròquia l’inicia d’aquest servei durant els darrers anys de la dictadura, malgrat el poc suport institucional que llavors van tenir. A partir d’aquí el funcionament fou autònom, amb més o menys suport en funció dels pares que hi portaven els seus fills.

Va ser, essent regidora per Convergència i Unió, la Júlia Clara Buscató que a finals dels anys 90 es va assumir el CAU com un servei municipal. Amb la seva feina, les gestions de l’Alcalde i la col•laboració del mossèn es va aconseguir la cessió de l’espai per part del Bisbat. Fet que va possibilitar que l’any 2000 s’adeqüessin les instal•lacions actuals, seguint el que contemplava la normativa del moment per formar part de la xarxa de llars d’infants de la Generalitat. Ben fet o mal fet, el que va interrompre el procés, fou la situació de la persona que durant molts anys havia fet aquesta feina pel seu compte i risc. Davant la fàcil i còmoda opció de contractar una persona amb la titulació adient i oblidar-nos de la Roser, la gent de CIU, que sempre hem estat al costat de les persones, la va incorporar a la plantilla municipal el 5 de març del 2001. Per tant, millor prova d’agraïment que aquesta a la seva tasca és difícil de trobar. Tot això ha comportat una sèrie d’inconvenients que evidentment han tingut una repercussió econòmica per l’Ajuntament, no pas pels pares. Fins ara l’ajuntament ha assumit de mitjana el 66% de la despesa, els pares el 33%. Si entrem a la xarxa de llars d’infants de la Generalitat les despeses es repartiran en un 33% per l’Ajuntament, un 33% per la Generalitat i un 33% pels pares. Segur que a l’ajuntament li surt a compte, i no només econòmicament, sinó sobretot per la tranquil•litat que suposa estar supervisat per un ens superior que avali la nostra gestió. Pel que fa al servei és difícil que millori més del que hem assolit aquest darrer any.

Des de Convergència i Unió aprofitem aquest escrit per reconèixer la tasca feta al llarg dels anys per tota la gent del Port de la Selva que ha treballat pels infants, els nens i les nenes del poble, des del CAU, des de l’escola, la parròquia o altres àmbits.

Grup Municipal de CiU
del Port de la Selva