LA RIERA


Entrem de ple a la tardor. Com tots sabeu període de pluges importants a les conques mediterrànies que en algunes ocasions generen inundacions.

En el nostre municipi la zona inundable és la més propera a les lleres de les rieres, especialment la de la Riera de Rubiés. El risc per la població es podria minimitzar amb un dragat important del darrer tram de la llera de la riera i és en aquest sentit que regularment des de l'Ajuntament estem demanant una actuació contundent per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que és l’organisme competent en la matèria.

Cert és que des de l'Ajuntament s'han realitzat actuacions puntuals i d’urgència a l’espera del condicionament definitiu de la riera que té un cost econòmic molt elevat no assumible per l'administració local.

Des de Convergència i Unió del Port de la Selva estem convençuts que no n'hi prou amb que el Govern de la Generalitat es limiti a fer una campanya d'informació, sensibilització i autoprotecció per fer front a un problema tan seriós com les inundacions.

Per això des de la nostra responsabilitat municipal continuarem insistin per tal que l'ACA assumeixi les seves competències i prengui les mesures necessàries per intentar minimitzar els seus efectes.